Els comuns volen una agència tributària conjunta

Els comuns volen crear una agència tributària única per adaptar-s

Els comuns volen crear una agència tributària única per adaptar-se a la futura llei de bases de l'ordenament tributari. Així ho han donat a conèixer aquest migdia després de la reunió mensual de cònsols. En paral·lel, els mandataris comunals presentaran una proposició de llei per posar fi a la problemàtica generada pel retard en la delimitació dels entorns de protecció.

El projecte de llei de bases de l'ordenament tributari, que acaba d'entrar a tràmit parlamentari aquest agost, canviarà tot el sistema d'execució de tributs. És per això que els comuns demanaran al Govern una moratòria en la posada en marxa de la llei per estudiar com adaptar-s'hi. A més, volen tenir temps per treballar en la creació d'una agència tributària conjunta per als set comuns.

El portaveu de la reunió de cònsols, Jordi Minguillón, apunta que aquesta agència tributària mancomunada els "facilita aquest nou sistema, que és molt més complex i garantista per a l’administrat però que també dóna molta més feina".

Els cònsols han rebut la demanda de l'associació de contractistes perquè els comuns mantinguin els tipus reduïts de percentatge de cessió obligatòria en sòl urbà consolidat. Les corporacions locals recorden que es tractava d'una mesura extraordinària i que, mantenir-la, és una decisió del Govern. En tot cas, si el Govern no decreta el contrari, cada comú tornarà a dictar quin és el percentatge de cessió obligatòria de terreny, fixada entre el 5 i el 15%.

Informa: Xavi Palma    Imatge: Sergi Pla

Comparteix:

Boris I, rei d'Andorra a la televisió bielorussa Torrentallé, en contra de l'entorn de protecció urbà a Sant Julià