Els germans Cierco demanen al FinCEN que retiri la nota sobre BPA

www.andorradifusio.ad

Els germans Cierco neguen davant el FinCEN que la principal activitat del seu banc sigui la de rentar diners provinents del crim. Els accionistes majoritaris de BPA han fet arribar al Tresor nord-americà una al·legació a la nota que va provocar la intervenció de l'entitat fa gairebé dos mesos i que qualifiquen de desproporcionada perquè ha tingut un impacte profund. Per això en demanen la retirada.

Higini i Ramon Cierco han fet arribar avui a la unitat contra el crim financer del Tresor nord-americà la resposta a la nota que va provocar la intervenció del banc i un impacte profund en els accionistes majoritaris de BPA, els mil empleats i els més de 25.000 estalviadors distribuïts en 31 sucursals d'Andorra, Panamà i Luxemburg. Així ho diu l'escrit presentat al FinCEN a través de la firma d'advocats nord-americana Lewis Baach, en el qual demanen la retirada de la nota alhora que neguen categòricament l'afirmació que la principal activitat de BPA sigui el rentat de diners. És més, expliquen que el banc rebia auditories anuals de prevenció de blanqueig de capitals per part de les prestigioses auditories KPMG i Deloitte, que van aprovar els mecanismes de compliment del banc. A banda, argumenten, BPA ha estat el primer banc andorrà a entrar al mercat espanyol i, per tant, a acceptar de manera voluntària les normatives europees. Els accionistes majoritaris del banc argumenten que si el FinCEN s'hagués posat en contacte amb ells de manera confidencial hauria conclòs que la nota del mes de març va ser precipitada i desproporcionada perquè es basa, bàsicament, en fets passats i ja judicialitzats.

 

Informa: Xavi Palma

Comparteix:

Es valida el rescat d'EMAP i la Massana no supera el límit de deute 5 de les 13 preguntes del grup parlamentari Liberal faran referència a BPA