Els treballadors de BPA negocien el seu futur amb l'AREB

www.andorradifusio.ad

Dia transcendental per a la resolució de l'afer BPA. Els representants dels treballadors de l'entitat financera i l'AREB han estat negociant aquest matí les condicions dels empleats que aniran a Vall Banc i dels qui seran acomiadats. Per altra banda, Banco Madrid ja ha acomiadat més de 200 empleats de l'entitat aquest juliol, un 75% del total.

Aquest matí s'ha produït la que hauria de ser la reunió definitiva entre els representants dels treballadors de BPA i de l'AREB per negociar quants empleats es col·loquen a Vall Banc, l'anomenat banc bo, i en quines condicions, i quants acomiadaments es produeixen i com s'indemnitza els afectats. Si hi ha un acord aquesta tarda hauria de ser aprovat en assemblea pels treballadors del banc intervingut per l'INAF.

En la filial espanyola de BPA, Banco Madrid, ja s'ha completat el 75% de l'expedient de regulació d'ocupació després que 215 treballadors hagin deixat l'entitat aquest mes, segons consta en l'informe provisional de l'administració concursal del banc. La resta d'acomiadaments es produirà en dues fases: la primera es durà a terme en el darrer trimestre d'enguany i la resta durant el 2016.

A més, els administradors concursals de Banco Madrid també han demanat a BPA que retorni els 3,6 milions d'euros anticipats a Sol Melià per ampliar la seva seu i afegir dues plantes a l'immoble. Banco Madrid ha fet aquesta petició sota avís de reclamar-ho a la justícia si no se'ls lliuren aquests fons.

Informa: Pere Moliné Locució: Anna Pifarré

Comparteix:

Canillo saneja el bestiar boví Neix el ComARTpedrosa, un esdeveniment artístic al cim més alt d'Andorra