ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Empreses, associacions i ciutadans validen l'estratègia d'economia circular del Govern

www.andorradifusio.ad

Unes seixanta persones han participat aquest divendres al matí en una jornada per validar les accions de l'estratègia per implementar l'economia circular. La voluntat també ha estat aportar-hi propostes.

Un dels instruments principals de la llei d'economia circular és una estratègia per implementar els objectius. Per aconseguir-ho, el procés participatiu és essencial. Per això, s'han reunit persones procedents del sector empresarial i associatiu per establir les accions que es duran a terme.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha destacat que el que faran és "incorporar el que pensa la ciutadania, les associacions i el sector empresarial" per tal que ells també "validin les propostes que nosaltres hem treballat en l'àmbit tècnic i aquelles que considerin implementables".

Entre els objectius previstos a llarg termini fins al 2035 hi ha, segons la ministra, "arribar a més d'un 65% de reciclatge, hem d'aconseguir estalviar aigua, reduir el malbaratament alimentari fins al 50% i fer que les empreses apostin per l'economia circular".

Perquè les empreses apostin per l'economia circular i que la ciutadania s'impliqui, Calvó ha anunciat que han de portar a terme un seguit de mesures. 

"Informar a la ciutadania quins són els seus hàbits que haurien de promoure per arribar aquest estalvi de recursos, hi haurà d'ajudar a reciclar correctament, hi haurà d'estalviar aigua. Pel sector empresarial tenim els ajuts, hem tret una convocatòria de 150 .000 euros perquè les empreses que vulguin apostar per l'Economia Circular, puguin sol·licitar un ajut".

Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sotenibilitat 

No hi haurà obligacions per a la ciutadania, només recomanacions, però les previsions són bones, perquè assegura que Andorra és un país conscienciat.

Informa: Maria Lucena
Imatges: David Moreno

Comparteix: