Encamp desestima el recurs de Canillo per la concessió a Saetde

www.andorradifusio.ad

La concessió que signarà Encamp amb Saetde no afectarà cap zona en litigi. Ho ha dit el comú de Laura Mas, que ha desestimat el recurs de Canillo, que defensa el seu deure de lluitar per garantir el seu territori. Amb tot, la cònsol avisa que també vol parlar del preu just del telecadira que Ensisa té en terreny encampadà.

Sessió extraordinària del comú d'Encamp on s'ha votat per unanimitat desestimar el recurs presentat pel comú de Canillo que reclamava que els límits territorials de les dues parròquies no poden estar inclosos a la concessió a Saetde, recurs motivat per la publicació d'un mapa dels límits al BOPA i on apareixen les tres zones del pic del Maià i del riu Massat, que segons Encamp queda clar que no es pot explotar fins que una sentència digui de qui és propietat.

D'altra banda, hi ha el pla de les Pedres, on la justícia ja va fallar a favor d'Encamp, que permet que en el seu terreny hi hagi un telecabina que pertany a ENSISA. I és en aquest punt on Laura Mas diu que s'ha de continuar parlant per una bona entesa però també per arreglar comptes d'aquest giny pel qual no han obtingut benefici.

"Recorden dins del recurs que tenen un giny que té el dret de ser allà, però que no hi ha una concessió i que serà allà mentre el comú vulgui. Si que és veritat que han regularitzat la situació amb l'antic mandat va donar d'alta ENSISA a la parròquia, han començat a pagar radicació, però falta el preu just, i no en parlen".

Laura Mas, cònsol major d'Encamp.

A més, segons han destacat des de la minoria, que també demana l'entesa entre les parts, és el to hostil on també coincideixen. 

"El recurs té un to molt hostil cap a Encamp.  Ara bé, també hem volgut que s'intensifiqui el diàleg amb Canillo aprofitant que hi ha dos equips nous".

Marta Pujol, consellera de la minoria del comú Encamp.

El cònsol major de Canillo, de moment no ha rebut contesta del recurs, però espera rebre un element que provi el que es demana, està d'acord que calen bones converses per arreglar la discòrdia, mentre s'espera que la firma de la concessió es faci en unes setmanes

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ricard Tenza - Arxiu RTVA 

Comparteix:

Baixen els casos de ciberdelictes, però augmenten els relacionats amb el patrimoni  La crema de gener pronostica un final prematur de l'hivern