Encamp és favorable a l'aeroport sempre que no entri en conflicte amb la indústria de l'esquí

www.andorradifusio.ad

El comú d'Encamp veu amb bons ulls el projecte de l'aeroport nacional als terrenys de Concòrdia de Grau Roig sempre que no entri en conflicte amb el sector de l'esquí. Jordi Torres ha recordat que una possible expansió de Grandvalira ocuparia precisament els terrenys on se situa el projecte de l'aeroport.

Sí a l'aeroport, però sempre que no entri en conflicte amb la indústria de l'esquí. Així s'ha pronunciat el consol major encampadà després de la sessió de comú. Sense dubtar de la necessitat de la infraestructura, Jordi Torres ha recordat que una hipotètica expansió de Grandvalira es podria fer precisament a la zona on el projecte preveu construir l'aeroport. "Des del primer dia li vam dir a la Cambra de Comerç que si el món de l'esquí i l'aeroport eren compatibles, no hi veuríem inconvenient. Però si no és així, el comú hauria de prendre una decisió: o apostem per l'esquí o apostem per l'aeroport", ha advertit.

Per la seva part el conseller del PS a la minoria, Joan Sans, ha lamentat la manca d'informació sobre el projecte, mentre que des de les files liberals, Maribel Lafoz, considerava com una qüestió de sobirania nacional construir un aeroport, tot i qüestionar si la zona de Grau Roig és la més adequada.

Sobre aquest tema també s'ha pronunciat el cap de Govern. Xavier Espot dona suport a un estudi de viabilitat però ha recordat que encara resta pendent un estudi d'impacte mediambiental i acústic. Ha deixat clar que en aquest estudi s'implicarà el Govern i que el suport al projecte dependrà del resultat.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

L'acampada contra els preus dels lloguers denuncia una "emergència social" Desvelada l'escultura d'Ángel Calvente a l'avinguda Meritxell