L'acampada contra els preus dels lloguers denuncia una "emergència social"

www.andorradifusio.ad

L'acampada a la plaça del Poble en contra de l'increment del preu del lloguer ha començat amb una assistència molt minsa de públic. La idea era que s'allargués24 hores, fins aquest divendres a les 13 hores, pero la tempesta ho ha impedit i a les 21h els organitzadors han recollit. Els impulsors, Podem Andorra, denuncien l'existència de pisos pastera.

Encara sense cap tenda de campanya oberta i amb l'assistència amb prou feines de mitja dotzena de persones, a la 13 hores ha començat la segona acampada contra els preus dels lloguers a la plaça del Poble d'Andorra la Vella, organitzada per Podem Andorra, amb el suport de sindicats, partits d'esquerra i d'altres col·lectius. Denuncien que un any després de la primera, tot continua igual, i segueixen recollint signatures per a les ILP. "Volem que el nou govern que entra ara prengui bona nota i no tingui dilació a l'hora d'executar algun tipus de gestió política per solucionar aquesta emergència social de l'habitatge", explica el president de Podem, Joan Seguí.

Des de Podem han lamentat que, aquest hivern, molts temporers no hagin trobat pisos a preus assequibles, amb la conseqüència que es plantegin no tornar. També han posat en dubte la utilitat de la llei òmnibus i han deixat clar que el país pateix un problema d'emergència social. D'aquí l'existència de pisos pastera. "A un habitatge que té una habitació, doncs potser s'intal·len dues famílies. Unes fan servir l'habitació compartida amb els nens i al menjador dormen uns altres... Aleshores a un habitatge pensat per a quatre persones potser s'hi instal·len sis. Això és una sobreocupació que genera riscos, desgast... Després hi ha els que relloguen habitacions clandestinament", denuncia Seguí.

Seguí ha volgut assenyalar que el país no pot anar bé si el preu mitjà de l'habitatge és igual al salari mínim interprofessional. Des de l'USdA han confirmat que aquest dimecres van presentar la demanda per fer una cimera social amb partits polítics, sindicats i el raonador del ciutadà per tractar qüestions com aquesta.

A causa de la tempesta, els impulsors de l'acampada han hagut de recollir a les 21h i aquest divendres esperen poder celebrar l'acte de cloenda a les 13h.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

Sant Julià va excedir el 2016 el seu nivell d'endeutament en 1,9 milions Encamp és favorable a l'aeroport sempre que no entri en conflicte amb la indústria de l'esquí