L'encariment dels aliments provoca prioritzar el preu a la qualitat

www.andorradifusio.ad

L'augment dels preus dels aliments està provocant canvis en els hàbits de consum. Es prioritza el preu a la qualitat dels productes. Per fer-hi front, és necessari canviar la forma de comprar i cuinar per evitar desencadenar malalties alimentàries.

L’augment dels preus està provocant canvis en els nostres hàbits de consum, i concretament els de l’alimentació. La carn, el peix, les fruites i les verdures són els aliments que més s’han encarit, i justament són els pilars per a una dieta equilibrada.

La dietista i nutricionista Berta Jiménez detalla que els aliments que més s'han encarit són els "aliments saludables", i per contra, "tots aquells aliments més processats, més ultraprocessats, tenen un preu més reduït”. 

Això ha provocat que el consumidor busqui el producte més barat, i molt sovint aquest té un baix valor nutritiu. Es prioritza el preu a la qualitat. La propietària de la carnisseria El Rebost del Nord, Roser Borrás, afirma que ha notat un canvi de costums en el moment de comprar. “La gent es mira molt més el que compra. Compra menys quantitat."

Per fer-hi front, és qüestió d’estratègia: "Ara s’ha de comprar de manera molt més conscient, molt menys impulsiva", explica la dietista. I afegix alguns consells més: "Dedicar un cert temps a la cuina. Organitzar els àpats al llarg de tota la setmana i revisar el nostre rebost i la nostra nevera per comprar el que realment necessitem”. 

Els mals hàbits poden desencadenar malalties com obesitat, diabetis o hipertensió, i especialment entre aquells col·lectius més vulnerables: els infants i la gent gran.

Per això és imprescindible buscar l’equilibri entre un menú saludable i més o menys assequible.

Informa: Neus Vila
Imatges: Anna Romagosa - Ricard Tenza

 

Comparteix:

Neichel conversa entre plats de temporada, cuina de fusió i pintura La quota de temporers es mantindria amb l'acord d'associació