ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Engolasters s'omple d'activitats esportives i culturals durant l'estiu

www.andorradifusio.ad

Un estiu més, Engolasters ofereix un conjunt d'activitats per a totes les edats i tots els gustos per gaudir aquests mesos de calor. Els comuns d'Escaldes-Engordany i Encamp treballen conjuntament amb FEDA per potenciar l'entorn natural del llac.

Un any més, Escaldes-Engordany i Encamp uneixen esforços per potenciar diverses activitats esportives i culturals a Engolasters els mesos d'estiu. D'una banda, a les rutes de senderisme, circuits d'orientació, murs d'escalada o els lloguers de bicicletes i canyes de pescar, s'hi afegeix l'arranjament de tres camins, l'inundable, el del mig i el del bosc, per animar encara més a recórrer a peu aquest entorn natural.

Des dels comuns destaquen la importància de seguir-lo potenciant.

Didier Aleix, conseller Medi Ambient del comú d'Escaldes-Engordany, explica que "el que s'ha buscat des dels comuns i FEDA és guardar la natura. No cal fer grans obres per fer més atractiu una cosa". Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient del comú Encamp, Aleix Varela creu que "aquest any és el quart i pensem que l'oferta és maca, complementa i només cal anar a l'estany i veure la quantitat de gent que el ve a visitar.

Biblionius per fomentar l'intercanvi de llibres, concerts, tallers, el L'Andart, les nits temàtiques i les visites nocturnes al camí hidroelèctric són altres activitats que ompliran Engolasters aquest juliol i agost. El Femap també tornarà un any més, amb un concert a la riba del llac. Des de FEDA han volgut deixar clar que la central és un actiu important pel país i que s'ha de preservar, però conscients que afecta un espai natural que és de tothom.

"Que l'impacte o la utilització d'aquest espai no sigui negativa i no tregui valor, sinó al contrari, que n'aportem una mica, en un estany que ben treballat i regulat facilita camins, activitats i visite", ha considerat Albert Moles.

L'objectiu és que el màxim nombre de públic pugui gaudir d'aquest entorn natural privilegiat del país. Des del comú d'Encamp s'ha anunciat que per facilitar les rutes a peu fins a Engolasters s'habilitarà un nou aparcament a les Pardines amb una seixantena de places.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Ginestà-Arxiu

Comparteix:

3.227.3.146