Enllestits els plans d'actuació per a terratrèmols i fenòmens meteorològics

www.andorradifusio.ad

D'ús intern, però de plena vigència per a quan calgui actuar. Així es troben els plans per a terratrèmols i fenòmens meteorològics adversos que havia de preparar Protecció Civil. Sobre la taula hi ha també poder adaptar plans a les noves realitats del país, com les torres d'Escaldes-Engordany.

Protecció Civil ja té enllestits alguns dels plans d'actuació que encomanava la llei qualificada que porta el seu nom.  En concret, el d'emergències sísmiques i el de fenòmens meteorològics violents. Treballen també en l'actualització del pla per a vessament de productes contaminants i en protocols preventius per a nevades i incendis forestals. 

I pel que fa a emergències en edificis de gran altura, s'hi treballa?

El director de Protecció Civil, Cristian Pons, explica que aquesta és la gran problemàtica. "Estem obligats a adaptar-nos a les necessitats actuals, com el canvi climàtic. I evidentment pel que fa a les estructures de país també ens haurem d'adaptar a les necessitats que vagin sorgint", assegura.

La creació d'aquests plans és una feina coral, ja que s'han treballat des de Protecció Civil amb la Policia, Bombers, el SUM i la Creu Roja, així com també s'han compartit amb els serveis de circulació dels comuns. Actualment encara no estan aprovats pel Consell de Ministres, però, tot i ser d'ús intern, ja serien d'aplicació

Imatges: Sergi Linares - Arxiu RTVA

Informa: Redacció

Comparteix:

Com ha canviat la posició de la UE en matèria bancària? El tercer pagador a les persones amb discapacitat destensarà l'economia familiar