Entrega de credencials amb la mirada posada en Vives

www.andorradifusio.ad

Nou matí d´entrega de cartes credencials al Palau Episcopal. Dels ambaixadors acreditats en destaquen dos. En primer lloc el de Qatar, que és el primer ambaixador d´aquest país acreditat a Andorra. De l´altre el de Veneçuela. I és que un dels casos que va fer saltar les alarmes del Fincen en l'afer BPA provenia d'aquest país. Tot plegat mentre continua la incertesa sobre el futur del Copríncep episcopal.

La nota del Fincen contra BPA per blanqueig de capitals provinents del crim organitzat, assenyalava una desviació de fons provinents de la companyia Petróleos de Venezuela. Un tema del qual, oficialment, no n'han parlat, Joan-Enric Vives i l´ambaixador veneçolà, Hector Michel Mujica. Tot i així, a la sortida de la trobada el diplomàtic s´ha referit al 'cas BPA'.

Pel que fa a la trobada amb l´ambaixador de Qatar, el Copríncep ha abordat la possibilitat d´organitzar missions empresarials qatarians a Andorra i viceversa per concretar inversions i acords educatius. Visites que s´han de començar a preparar i que tindrien lloc després de l´estiu.

També han presentat credencials els ambaixadors d´Hongria, Ucraïna, Indonèsia, Corea del Sud, Myanmar i Bòsnia i Hercegovina. Tot plegat mentre continua l´expectació sobre si Vives substituirà l´arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. El Copríncep, fins i tot, ha fet broma sobre la qüestió.

 

Declaracions de Hector Michel Mujica, ambaixador de Veneçuela i Abdul Razzak, ambaixador de Qatar

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Josep M. Garcia

Comparteix:

Els germans Cierco demanden l'AREB i l'INAF Els Petits Cantors estrenen la producció de primavera