Els germans Cierco demanden l'AREB i l'INAF

www.andorradifusio.ad

Jaume Bartumeu, advocat dels accionistes majoritaris de BPA, ha informat que els germans Cierco han presentat dues demandes contra l'INAF i l'AREB. Contra l'INAF, per aprovar un informe que determina que BPA és inviable i que no s'ha fet públic als accionistes. L'altra demanda és contra la l'obertura del procés de resolució de BPA decidit per l'AREB ja que els accionistes creuen que hi ha inconstitucionalitat. Per això insten la Batllia a elevar-lo a l'Alt Tribunal.

Els accionistes majoritaris de BPA continuen les accions contra la intervenció de l´entitat financera. Ara han presentat una demanda contra l´INAF per aprovar un informe que determina que el banc ja no és viable i que no s´ha facilitat als accionistes. Consideren que per aquest motiu es troben en situació d´indefensió. També han presentat una demanda contra l´AREB per iniciar un procés de resolució del banc ja que detecten indicis d´inconstitucionalitat. 
Per això, utilitzaran una fórmula judicial anomenada qüestió d´inconstitucionalitat, és a dir, que entraran una demanda a la Batllia especificant els punts que consideren contraris a la carta magna. Si el batlle ho considera pot elevar el cas a l'Alt Tribunal. 

Bartumeu ha afegit que quan l´AREB prengui una resolució sobre el futur de BPA, previsiblement presentaran una demanda contra l´estat pels danys i perjudicis causats per la intervenció del banc.

Bartumeu també ha assegurat que creu que l´informe de PricewaterhouseCoopers determinarà que no es detectaran més casos de blanqueig dels que ja estaven judicialitzats.

Declaracions de Jaume Bartumeu, advocat dels accionistes majoritaris de BPA

Informa: Anna Lladó Imatge: Marta Paixà

Comparteix:

El Govern presenta les prioritats econòmiques a la Cambra de Comerç Entrega de credencials amb la mirada posada en Vives