L'envelliment del sector primari s'accelera

www.andorradifusio.ad

Només quatre dels titulars o delegats d'explotacions agràries tenen menys de 31 anys. I una mica més de la meitat passen de 60. Són dades del departament d'Agricultura. Pel que fa a la superfície de conreu de tabac, el principal, va a la baixa i està a prop del 5% quan el 2022 fregava el 6%.

Els titulars de les explotacions agràries que tenen de 21 a 30 anys eren vuit el 2013, una xifra que ha baixat a cinc el 2022 i a quatre l'any passat. Això representa al voltant de l'1% del total dels responsables, en un sector que lluita per aconseguir que hi hagi relleu generacional. La situació es reprodueix als països de l'entorn.

Les darreres dades destaquen que la majoria dels titulars de les explotacions tenen més de 60 anys. La xifra era de prop del 60% fa 10 anys i el 2022 i el 2023 s'ha mantingut per sobre del 50%. 

La majoria de les terres agrícoles es destinen als terrenys on pasturen els animals. El conreu més habitual és el tabac que també va a la baixa. Si el 2022 representava una mica menys del 6%, ara està al voltant del 5%.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Descobrint dues Islàndies Hi ha vida després de la mort?