ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'equilibri entre natura i l'ésser humà a través de les escultures de Cristina Montero

www.andorradifusio.ad

La nova col·lecció de l'artista Cristina Montero va arribar al Principat aquest dijous i s'hi quedarà un mes. Amb el títol "Unitat", les escultures de diferents mides i materials volen representar un equilibri entre la natura i l'ésser humà.

Amb només 25 anys, la jove arquitecta ja ha fet una exposició i la que es va estrenar a l'Espai Hvngari d'Escaldes és la segona, inaugurada el passat octubre. Cristina Montero explica que "en aquesta col·lecció es poden veure dues diferents fases: una primera fase que seria una aproximació a la natura, en la que les branques i les arbres comencen a abraçar la forma i el volum de l'ésser humà i una segona on l'arbre s'ha convertit en una persona i el rostre de la figura humana són les pròpies branques".

Montero és la responsable del disseny i l'acabat de les peces, però al darrere té un equip de 10 persones entre les quals el seu pare, autor d'un dels quatre materials que l'artista utilitza, el "macryl", molt similar al marbre.

Una de les fonts d'inspiració és el paisatge que l'ha vist créixer, la natura de la Garrotxa. Un altre és "La Sabina", un arbre monumental de Gran Canària que té unes formes recargolades úniques. "Vull reflexionar que necessitem buscar un equilibri, cuidar la natura. Tots estem lligats, tots estem connectats i la natura ha de seguir creixent igual que l'ésser humà, conjuntament", afegeix l'autora de l'exposició 'Unitat'.

Algunes figures corresponen a persones reals i fins i tot l'autora ja disposa d'una sisena d'encàrrecs de clients que volen el seu propi rostre fet escultura.

La nova col·lecció de la jove artista es va estrenar al seu taller d'Olot, la següent parada va ser Barcelona, ara és aquí al Principat i la següent serà al claustre de la Mercè de Girona. Tot i això, els futurs projectes poden ser Eivissa i fins i tot viatjar a Xangai.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.235.29.190