ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'escenari electoral amb set llistes nacionals, cada vegada més a prop

www.andorradifusio.ad

L'escenari de set candidats a cap de Govern per a les eleccions del 7 d'abril pràcticament està definit. La darrera llista nacional l'ha confirmada Podem, que com la resta de formacions que concorren als comicis, haurà de validar les candidatures amb la signatura del 0,5% del cens.

Les candidatures de menys recorregut, com Podem i Andorra Sobirana, asseguren que no tindran problemes per assolir els suports necessaris que els permetin tenir llista nacional. Un 0,5% d'un cens electoral que continua creixent i hauria de superar els 27.000 electors.

Andorra la Vella és la parròquia amb més ciutadans amb dret a vot, superant els 8.000, i Canillo la que menys, superant els mil per ben poc. Per tant, caldria poc més de les 130 signatures per validar llistes nacionals i la part proporcional de presentadors a les parròquies.

El 22 de febrer és la data prevista perquè els comuns publiquin els censos.

Joan Seguí serà el candidat de Podem, mentre que Andorra Sobirana encara no ho ha decidit, però té en Eusebi Nomen la seva cara més reconeixible. Xavier Espot, per DA; Jordi Gallardo, Liberals d'Andorra; Pere López, Partit Socialdemòcrata; Josep Pintat, Tercera Via, i Josep Roig, Progresistes SDP, són els altres candidats.

La presència dels partits en les circumscripcions parroquials s'anirà confirmant els darrers dies. Amb objectius de màxims per a partits com DA, Liberals, socialdemòcrates i la tercera via.   

Informa: David Domingo

Comparteix: