ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'escola bressol de Canillo es passa a l'alimentació saludable

www.andorradifusio.ad

L'escola bressol de Canillo ha modificat la seva dieta per oferir menús saludables als més petits. A partir d'ara, al menjador no hi haurà aliments greixosos i la fruita serà un plat principal.

L'alimentació saludable és un hàbit important. Menjar equilibrat i fer esport són aspectes fonamentals per portar una vida activa, com la que recomanen els experts nutricionistes. Seguir aquestes rutines, però, és feina a fer des de ben petits.

És per això que l'escola bressol de Canillo ha implantat una nova dieta al menjador que limita els aliments greixosos i posa les llavors i els productes quilòmetre zero com a pilar fonamental.

La responsable de l'escola, Lídia Balcol, ha detallat que s'han eliminat els aliments fregits i que ara les elaboracions es fan al forn, "el que fa que els aliments tinguin un sabor més natural". A més, també s'han eliminat els sucres i s'han introduït llavors com ara la xia o la quinoa.

Balcol insisteix que és important vigilar l'alimentació dels més petits, però que cal tenir màniga ampla en algunes situacions. "Hem de donar una alimentació saludable i completa però sense obsesionar-nos". Per exemple, comenta que a un aniversari els nens poden menjar pastís, sempre que "no estigui en la seva dieta habitual".

Des de l'altre costat, les famílies de l'escola bressol veuen amb bons ulls la mesura. La rebuda ha sigut molt positiva i destaquen que el més important és que l'alimentació dels petits sigui saludable

Un canvi que un grup de pares i mares units sota el nom de MiC Andorra i creat recentment voldria fomentar a més menjadors escolars.

Informa: Òscar Serrano
Imatges Cedides: Comú de Canillo

Comparteix:

35.173.234.169