Espanya avança la reobertura de fronteres al 21 de juny

Espanya ha anunciat aquest diumenge al matí que avan&ccedi

Espanya ha anunciat aquest diumenge al matí que avança la reobertura de fronteres internacionals al 21 de juny en lloc de l'1 de juliol.

Així ho ha dit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la conferència que manté setmanalment amb els presidents autonòmics. Portugal, però, no està inclòs en la nova reobertura a petició del govern d'aquest país i en aquest punt fronterer les restriccions es mantindran fins l'1 de juliol, quan es farà un acte conjunt a la frontera amb les autoritats dels dos països.

L'aixecament de restriccions a les fronteres es farà, per tant, un cop finalitzi la darrera pròrroga de l'estat d'alarma, el 21 de juny. Això també permetrà que finalment els turistes puguin entrar a Andorra en diumenge i un dia abans del que estava previst.

Aquest avançament no afecta la sortida de ciutadans d'Andorra, que ja poden circular per l'Alt Pirineu i Aran des de divendres i, a partir de dilluns 15, pels territoris que es trobin en fase 3. Un accés limitat però que permetrà arribar fins a Girona, Tarragona i les terres de l'Ebre. Pel que fa a Lleida, Barcelona i l'àrea metropolitana, encara en fase 2, la Generalitat ja ha demanat que també passin a la 3 a partir de dilluns. La decisió dependrà del ministeri espanyol de Sanitat.

Sánchez ha justificat el canvi de data per la bona evolució de la pandèmia. També s'aixecarà la quarantena de 14 dies per a totes les persones que arribin de fora. L'1 de juliol també s'aixecaran les restriccions frontereres amb la resta de països tercers.

Informa: Redacció

Comparteix:

Què pensa la ciutadania que bars i restaurants hagin de tancar a la 1? El testimoni de Josep Baeta: Les greus seqüeles de la Covid-19 i la UCI