Bernardo Sagrado: un viatge de 2.000 quilòmetres sense sortir de casa amb 72 anys

www.andorradifusio.ad

El confinament ha donat peu a iniciatives de tota mena, algunes de tan increïbles com la protagonitzada per Bernardo Sagrado. Apassionat de les travesses, ha completat un viatge de 2.000 quilòmetres, sense sortir de casa.

Als 72 anys, Bernardo Sagrado manté una energia envejable. Aquest mes de maig tenia previst recórrer a peu la senda dels duaners, un camí de més de 1.800 quilòmetres a la Bretanya francesa.

El confinament el va deixar a casa, però no li va treure les ganes de caminar. "Quan vaig veure que anava per llarg vaig tenir la idea de fer els 2.000 quilòmetres a casa. Vaig començar amb un programa que em va baixar el meu fill, primer amb 24 quilòmetres al dia, després a 30, 35 i fins als més de 40 diaris", explica.

Durant dos mesos i mig ha reproduït amb exactitud cada etapa, ha carregat una motxilla amb el mateix pes que hauria transportat i ha marcat en el mapa els llocs on hagués passat cada nit.

Les xifres de la seva gesta parlen per si soles: 638 hores entre el 5 d'abril i l'11 de juny, 2.000 quilòmetres i més de tres milions de passos. Un caminada que es va acabar convertint en un homenatge.

Intentava acabar cada etapa a les 20 h perquè coincidís amb els aplaudiments als sanitaris. "Però va arribar un dia que es van acabar i vaig pensar dedicar tot aquest esforç que estava fent, que no és res comparat amb el seu".

Demana que tothom continuï alerta després del desconfinament. Aquest estiu 'tornarà' a la Bretanya francesa amb la seva esposa, en cotxe, per mostrar-li els paratges que ha visualitzat i memoritzat en el seu particular viatge sense sortir de casa.

Informa: Joan López
Imatges: Pere Besolí

 

Comparteix:

Escaldes ultima el pressupost prioritzant la vessant social i sense renunciar a inversions importants Cooperand no enviarà voluntaris aquest estiu a Bolívia pel coronavirus