ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espot exposa a la directora general de la UNESCO la candidatura per considerar Andorra reserva de la biosfera

www.andorradifusio.ad

Les trobades amb la directora general de la UNESCO i la secretària general de la Francofonia han tancat la visita oficial de París. El cap de Govern ha exposat a Audey Azoulay les candidatures en les quals Andorra participa, com ara, la d'esdevenir reserva de la bioesfera. D’altra banda, Xavier Espot ha tractat diversos temes amb Louise Mushikiwabo abans de la Cimera de caps d’Estat i de govern de la Francofonia que es durà a terme aquest novembre.

El cap de Govern ha exposat a la directora general de la UNESCO la candidatura d’Andorra per esdevenir el primer país considerat de forma íntegra reserva de la biosfera.

Xavier Espot i Audrey Azoulay han celebrat la inscripció d’Ordino a la xarxa mundial de reserves de la biosfera que va tenir lloc l’octubre passat. També s’han presentat altres candidatures, com la binacional de les festes de l’ós al Pirineu i la transnacional entre Andorra, França i Espanya sobre els testimonis materials de la construcció del Principat. Segons ha indicat Espot després de la trobada, la directora general de la UNESCO "ha ofert la seva ajuda i assessorament tècnic" de la pròpia institució.

A la reunió també s’han tractat els temes que s’abordaran en la pròxima conferència general, que tindrà lloc aquest novembre i que girarà al voltant de la intel·ligència artificial i la ciència oberta.

La darrera trobada de la visita oficial del cap de Govern a la capital francesa ha estat amb la secretària general de la Francofonia, Louise Mushikiwabo, amb qui ha parlat sobre la igualtat de gènere, la joventut i la participació ciutadana. Espot ha informat de la contribució d’Andorra en projectes de cooperació internacionals francòfons.

Espot i Mushikiwabo també han comentat els treballs preparatoris per a la propera Cimera de caps d’Estat i de govern de la Francofonia, que tindrà lloc el 20 i 21 de novembre a Djerba, Tunísia.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Sergi Linares

Comparteix: