ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espot és proclamat nou cap de Govern

www.andorradifusio.ad

Xavier Espot ha estat proclamat aquest dimecres a la tarda nou cap de Govern d'Andorra. És el vuitè en la història d'Andorra des que se'n va crear la figura, el 1981.

Ho ha aconseguit amb els disset vots a favor del grup demòcrata, el liberal i Ciutadans Compromesos, les tres forces de la coalició de govern. Terceravia+UL+I s'ha abstingut. Els set vots del PS han anat cap al seu líder, Pere López.

La votació ha tingut lloc després d'una sessió d'investidura marcada pels retrets, sobretot del Partit Socialdemòcrata cap als Liberals, amb els quals havien compartit coalició electoral a les circumscripcions territorials. Durant la sessió, el president del grup liberal, Jordi Gallardo, ha revelat les negociacions amb el PS per a un govern també de coalició que podria haver inclòs Terceravia+UL+I. Un govern que pretenia ser provisional amb un horitzó a divuit mesos per tornar a convocar eleccions generals.

Aquest dijous a les 10.30 hores RTVA ofereix en directe la roda de premsa dels tres partits de la coalició de Govern i a les 12 hores el jurament o promesa de Xavier Espot des de la Casa de la Vall. 

Informa: Redacció

Torna a veure la votació i proclamació del nou cap de Govern al debat d'investidura:

 

Comparteix: