L'estratègia d'inversió del fons de les pensions

www.andorradifusio.ad

Repartir amb moderació i en productes altament segurs, fugint d'actius volàtils o especulatius, és el full de ruta que se segueix a l'hora d'invertir els diners del fons de reserva de jubilació. L'estratègia ha permès tancar el 2023 amb un rècord de 1.600 milions d'euros.

La tipologia de les inversions del fons de vellesa es regeix per la prudència i sempre garantint les pensions. Per tant, tal com explica el president de la comissió gestora del fons de jubilació, Jordi Cinca: "No s'inverteix en actius molt volàtils o especulatius, perquè ens podríem posar en situacions de risc."

Les inversions es reparteixen amb moderació i en productes altament segurs. Una part en renda variable i l'altra, en renda fixa corporativa, institucional o deute públic. I en menor mesura en elements per millorar la rendibilitat a llarg termini, com ara el mercat immobiliari. Però sempre seguint uns paràmetres molt clars. "Hem de mantenir els capitals i sempre tenir una rendibilitat per sobre de l'IPC".

La llei del fons de reserva de jubilació fixa clarament en quins percentatges es poden fer les inversions i determina que més del 50% ha de ser en productes concrets. Així, actualment el gros del fons és en productes de renda fixa i monetaris. 

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Els pagesos catalans interrompran l'accés a Andorra Aprenent actituds saludables