Els pagesos catalans interrompran l'accés a Andorra

www.andorradifusio.ad

Noves protestes dels pagesos a les carreteres d'accés a Andorra. El dia 6 de febrer està convocada una marxa lenta per la carretera N-145 dels pagesos de la Cerdanya i l'Alt Urgell. Reclamen al Departament d'Interior que gestioni les zones salvatges. 

Els pagesos continuen l'ofensiva a les carreteres que donen accés al Principat. No seran els agricultors francesos, que ja van anunciar que el govern francès havia respost a les seves demandes. Aquesta vegada són principalment pagesos de l'Alt Urgell i la Cerdanya

El dimarts 6 de febrer a les 11 del matí es trobaran a la rotonda que dona accés a l'N-145. A partir d'allà començaran una marxa lenta d'anada i tornada a la duana. I fins a les 6 de la tarda bloquejaran la mateixa rotonda de la Seu d'Urgell amb passos intermitents per als vehicles. 

La seva gran demanda és la gestió de les zones salvatges que provoca destrosses a les seves collites, augment de les despeses pel manteniment de les terres i més accidents amb porcs senglars i isards. Perquè el govern escolti aquestes i altres demandes, pagesos lleidatans ja van tallar divendres a la tarda algunes carreteres de destinacions de muntanya. 

"Ja estem prou justos perquè ens va tot en contra. Els preus dels cereals són baixos. Els adobs, els pocs que ens deixen tirar, són cars. Això és insostenible."
Jesús Mitjans, pagès de la Noguera

Per a la mobilització del pròxim dimarts, de moment, es troben a l'espera de confirmació del Departament d'Interior, però ja asseguren que, amb permís o sense, sortiran a les carreteres. 

Informa: Neus Vila
Imatges: XTVL

 

Comparteix:

71 milions de contrasenyes robades L'estratègia d'inversió del fons de les pensions