Estrelles del parkour omplen el Parc Central de joves amants d'aquest esport

www.andorradifusio.ad

Cada cop són més els joves que s´interessen pel parkour, una disciplina que treballa ment i cos per superar obstacles. Aquest estiu es faran diferents campus amb algunes de les estrelles que viuen al país, com Leo Urban o Mehdi Hadim. Aquest dimarts els hem trobat al Parc Central.

Una quinzena de joves participen aquestes vacances en un taller de parkour a Andorra la Vella. S'entrenen mentre juguen a empaitar-se pel camp d'obstacles. Per bé que es pot practicar a qualsevol edat, els professionals diuen que com més aviat millor perquè és més fàcil treballar la motricitat, explica Leo Urban.

La disciplina que va començar als anys 80 a França amb els anomenats Yamakasi, es va popularitzar als 90 i al 2000 saltava al cinema on ha trobat una de les grans sortides professionals amb la publicitat i altres esdeveniments.

El comú de la capital i l´ambaixada de França aposten per una pràctica creixent. El primer conseller de l'ambaixada de França, Eugeni Capdevila, també destaca les sortides que té la disciplina, com el cinema. Explica que a França té molta visibilitat i també les noies s'han començat a interessar. El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, també destaca com "s'ha tornat a posar de moda". El paper de la disciplina en la cultura urbana va fer que el comú considerés oportú celebrar el taller.

Ambaixada i comú han signat un conveni que s´estendrà a la Festa de la joventut amb més tallers i exhibicions de parkour.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Les millores a la xarxa viària i el trànsit centren la majoria de les propostes al pressupost participatiu Josep Borrell serà el convidat estrella de la 29a Trobada empresarial al Pirineu