Europa acceptaria l'actual sistema de quotes d'immigració amb variacions

www.andorradifusio.ad

A un any de poder tancar l'acord d'associació amb la Unió Europea, el ritme de les rondes negociadores s'ha accelerat. Aquest dimecres, sobre la taula, la lliure circulació de persones i treballadors, la seguretat alimentària i també les telecomunicacions. Acabada la primera trobada Andorra confia mantenir el sistema de quotes, tot i que podria ser diferent de l'actual.

Nova ronda negociadora de l'acord d'associació a Brussel·les. Sobre la taula segueix un dels capítols importants, la lliure circulació de treballadors. Andorra busca mantenir el seu sistema de quotes i per defensar la seva posició es basen en el model de Liechtenstein, al que la Unió Europea ja li va donar el vistiplau. Així ho afirma el secretari d'estat d'Afers Europeus, Landry Riba:

"Anem trobant punts d'acords i pensem i confiem que podem acabar amb un sistema basat sobre quotes, no pot ser tal com el coneixem avui en dia, però potser amb algunes variacions".
Landry Riba, secretari d'estat d'Afers Europeus

L'altre dels temes que s'ha tractat aquest dimecres al matí està relacionat amb la seguretat alimentària. En aquest cas no hi ha debat i l'únic que demana Andorra és tenir un temps prudencial perquè tota aquesta normativa europea es pugui anar adaptant de manera progressiva.

"Més que el calendari diria que és sobre com podem nosaltres des d'Andorra en un annex que representa el 60% del contingut del total del projecte d'acord d'associació, tenir mecanismes que ens permetin anar fent la feina d'una manera més adaptada als equips de treball que realment tenim".
Landry Riba, secretari d'estat d'Afers Europeus

Jornada llarga la d'aquest dimecres perquè les negociacions es reprendran a la tarda. A debat el tema de les telecomunicacions i si Andorra Telecom podrà mantenir el monopoli.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Afers Socials creu que l'ajut perquè els joves s'independitzin no funciona Els menairons baixen a la Massana per Nadal