FEDA invertirà 5 milions d'euros en l'ampliació de la xarxa de calor de Canillo

www.andorradifusio.ad

FEDA ampliarà la xarxa de calor de Canillo, que passarà dels quatre quilòmetres actuals als set i mig. S'invertiran 5 milions d'euros i permetrà ampliar a 80 els edificis que se'n beneficiaran.

La xarxa arribarà a Ransol i el Tarter per la part baixa de la parròquia i fins a Soldeu per la zona alta. Actualment, 30 edificis es beneficien de la xarxa de calor i amb l'ampliació seran vuitanta, xifra que elevarà a un total de 2.800 les llars connectades a la xarxa de calor.

El director de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, detalla que el conveni "no es limitatiu" i que, per tant, és pot ampliar a altres zones. Amb tot, explica que s'ha centrat "sobretot a les zones que hi havia més interès o on la gent ens havia demanat amb més insistència la possibilitat de fer arribar la xarxa de calor, però no ens limitem. Ara ja estem cobrint tota la part de Soldeu-el Tarter i estem anant fins a Ransol".

Projectes similars es realitzen en altres zones del país i són indispensables per aconseguir una energia més sostenible. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, recorda que "aquests primers projectes s'allunyaven de la missió tradicional de FEDA i van tindre reticències, però crec que avui amb aquest projecte queda demostrat que eren indispensables".

La inversió ascendeix a 5 milions d'euros i permetrà ampliar fins als 7 quilòmetres i mig el recorregut de la xarxa. Les obres s'iniciaran enguany, aprofitant els treballs d'embelliment al nucli antic a la zona de Soldeu. Es preveu finalitzar-les al 2027.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

'Les aventures de Tom Sawyer', al Prat del Roure La segona edició del Festival Som Lòria té com a objectiu recaptar fons per a un estudi sobre abusos sexuals a menors