El feminisme aplaudeix l'absolució de Mendoza

www.andorradifusio.ad

Els col·lectius feministes celebren l'absolució de Vanessa Mendoza d'un delicte de desprestigi de les institucions, per unes declaracions a l'ONU el 2019. Ara bé, consideren que no s'hagués hagut d'arribar a la Batllia i confien que la fiscalia no recorri la sentència.

Satisfacció entre els col·lectius feministes després de la sentència absolutòria a Vanessa Mendoza, presidenta d'Stop Violències. Se l'acusava de desprestigiar les institucions. Acció Feminista i l'Associació de Dones d'Andorra celebren la decisió del Tribunal de Corts, a l'hora que lamenten que s'hagi arribat tan lluny. Un cop coneguda la sentència, confien que la fiscalia no vagi més enllà i no presenti recurs al Tribunal Superior.

A l'Associació de Dones, per exemple, estan "contentes que (el cas) hagi tingut aquesta resolució" segons la seva presidenta Mònica Codina. Lamenta "haver arribat a la fiscalia amb aquest tema" i confia que no presenti recurs.

Acciò Feminista, a més, ha mostrat a les xarxes la seva preocupació perquè l'article 325 del codi penal, que fa referència a la difamació de les institucions, es faci servir per vulnerar el dret a la llibertat d'expressió

La secretària general de l'Institut Andorrà de les Dones, Montserrat Ronchera, reconeix que esperava el resultat de la sentència absolutòria; per tant, no creu que es pugui parlar de sorpresa. Tot i això, l'entitat té previst tractar el tema en la pròxima reunió de junta. 

La sentència ha transcendit més enllà de les fronteres d'Andorra i són moltes les associacions i entitats internacionals, com ara AI, que celebren l'absolució de Mendoza.

Informa: Sergi Cano - Joan A. Sarmiento

Imatges: Ricard Tenza - Fernando Montero

Comparteix:

Creix l'ús de la bicicleta elèctrica Falten mecanismes per detectar l'assetjament sexual en l'esport