Fi a una temporada d'esquí irregular i amb menys ocupació

www.andorradifusio.ad

La manca de neu, sobretot els primers mesos d'hivern, ha passat factura i ha fet que Grandvalira Resorts tanqui la temporada d'esquí amb més de 2,2 milions de dies d'esquí venuts, un 5,5% menys d'ocupació respecte a l'hivern passat. L'excepció la protagonitza Ordino Arcalís, l'única estació que ha tancat amb xifres positives que fins i tot han tornat a batre rècords. 

Aquest diumenge es va posar punt final a una temporada salvada per les darreres nevades i les millores en la xarxa d'innivació. Així ho apunta la direcció de Grandvalira Resorts, remarcant que el treball en xarxa entre totes les estacions també ha ajudat. Unes nevades acumulades que inclús han arribat a ser lleugerament superiors a les de l'hivern passat, però concentrades al final del període i afectades per les altes temperatures, fet que ha impedit treure'n el màxim profit.

L'estació que ha rebut un impacte més gran és Pal-Arinsal, amb un 11,7% menys de dies d'esquí venuts. En el seu cas, també ha influït negativament el vent, especialment al sector d'Arinsal. La caiguda a Grandvalira ha estat del 5,4%, però les competicions d'esquí a escala internacional i la celebració d'esdeveniments com l'Snow Row han contribuït a equilibrar la balança.

El panorama és ben diferent per a Ordino-Arcalís, que juga amb avantatge per la seva ubicació. És l'estació que ha registrat més quantitat de neu i amb un 7,5% més de dies d'esquí venuts, ha tornat a batre rècords. També ha estat el domini que ha tingut la temporada més llarga de tot el Pirineu. Destaquen els visitants de proximitat i del país, una tònica que es repeteix a Pal-Arinsal, però que és un tant diferent a Grandvalira, amb més presència de clients internacionals. Destaca el mercat britànic i irlandès, amb el llatinoamericà a l'alça.

Totes les estacions es disposen a fer ara un petit descans, pensant ja en l'estiu. El mirador solar de Tristaina serà la primera atracció a arrencar i després s'hi sumaran propostes de BTT, entre les quals els Campionats del Món UCI del 28 d'agost a l'1 de setembre, i diverses activitats infantils

Informa: Laura Cugat 

Comparteix:

Cites prèvies esgotades per donar sang Fridays for Future denuncia dos ecocidis a Andorra