Cites prèvies esgotades per donar sang

www.andorradifusio.ad

Més de 200 persones han donat sang a la nova campanya de la Creu Roja i el MoraBanc Andorra. És el cinquè any d'aquesta col·laboració i la tercera de la creu roja aquest any. Les xifres continuen sent bones, però encara es necessiten reserves al Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

 

La Creu Roja i el MoraBanc Andorra continuen col·laborant en la campanya anual de donació de sang. La convocatòria ha estat bona, i de fet, al matí estaven esgotades les cites prèvies, més de 236 persones hi estaven interessades. La sang extreta va al Banc de Sang i Teixits de Catalunya, que sempre necessita reserves.

Alguns dels voluntaris asseguren que és una acció necessària perquè "si no en donem entre tots no n'hi ha per tothom". A més, consideren que és important donar si tenim un tipus de sang més difícil d'aconseguir. La majoria dels donants repeteixen i alguns fins i tot ho consideren un hàbit.

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, valora que les campanyes dels últims anys acostumen a ser un èxit rotund i assenyala que l'objectiu de la jornada és aglutinar el màxim de persones possible.

La campanya ha mantingut xifres per sobre dels 200 donants, amb 214 donacions en total, de les quals 196 són efectives i 18 són censades com a oferiment. Destaca el fet que, tot i que hi ha hagut cancel·lacions, els donants espontanis que s'han presentat al Poliesportiu van permetre mantenir una bona xifra de donacions durant la jornada. De la mateixa manera, s’ha registrat també una bona dada de donants de medul·la òssia amb 16 persones, entre ells un dels jugadors del MoraBanc Andorra, Felipe dos Anjos. 

El 59% són homes i el 41% dones, i la franja d’edat entre els 35 i els 54 anys destaca en el gruix de les donacions. Pel que fa als grups sanguinis predominants, com en les campanyes anteriors amb el MoraBanc, els més representats són els grups A i O positius.

La pròxima crida per donar sang està prevista els dies 9, 10 i 11 de juliol i comptarà com de costum amb la col·laboració del SAAS i del Centre Comercial Andorrà - Super U.

Informa: Maria Lucena

Comparteix:

Subvenció de 40.000 euros per professionalitzar músics Fi a una temporada d'esquí irregular i amb menys ocupació