La fiscalia demana 8 anys de presó i 100 milions d'euros de multa per a Joan Pau Miquel

www.andorradifusio.ad

El fiscal demana 8 anys de presó per a Joan Pau Miquel i 100 milions de multa en considerar que era el cervell de la trama que va facilitar blanquejar diners del grup Gao Ping a través de BPA. És la pena més alta de les proposades per la fiscalia. 

El judici de la causa primera de BPA ha viscut aquest dimarts l'inici d'un nou capítol, ja que el fiscal ha començat a individualitzar la demanda de penes.

La més important demanada per la fiscalia ha estat per a Joan Miquel. 8 anys de presó, 100 milions d'euros de multa i la inhabilitació durant 10 anys per exercir a una entitat financera.

El fiscal ha incidit en el fet que Miquel era soci de l'entitat, membre del consell d'administració i del comitè antiblanqueig. Per tant, tenia el domini de l'estructura per permetre l'operativa de Rafael Pallardó per blanquejar 70 milions d'euros del grup Gao Ping.

El ministeri públic també ha sol·licitat 8 anys de presó, 70 milions de multa i 10 d'inhabilitació en entitats financeres per a l'ex director financer de BPA Santiago Rosselló per considerar que era plenament coneixedor de l'operativa del banc i per ser col·laborador necessari.

Per a la cap del comitè d'antiblanqueig, Isabel Sarmiento, Alberca ha demanat una pena de 7 anys de presó, 70 milions de multa i també 10 anys d'inhabilitació. La mateixa pena per a Amaya de Santiago, gestora de Rafael Pallardó, i Sergi Fernández, responsable de l'àrea internacional del banc.

Al tram final de la jornada la fiscalia ha demanat també penes de cinc a sis anys de presó per a cinc dels membres del comitè antiblanqueig de BPA.

Informa: Joan A. Sarmiento 

Comparteix:

El pas del Match Tour de la Fundació Josep Carreras fa créixer els donants de medul·la òssia Satisfacció del PS perquè el comú tiri endavant els pisos de lloguer assequible al Cedre