La fiscalitat d'Andorra atreu cada cop més inversors de França 

www.andorradifusio.ad

Ara venen més inversors d'alt poder adquisitiu de França i, en general, continua el flux d'aquest col·lectiu cap a Andorra. Ho ha explicat a Ràdio Nacional Joan Carles Rodríguez Miñana, president fins ara de la Cambra de Notaris. Assegura que el problema de l'habitatge no té solució i ha criticat la conducta de The Grefg amb una llogatera de 80 anys que vol desnonar.

Per Joan Carles Rodríguez Miñana, el fet que es vulgui encarir la residència de persones d'alt poder adquisitiu no està aturant la seva arribada i una prova és que hi ha un increment dels que procedeixen de França.

Hi ha algun creador de contingut, però, sobretot, són empresaris que aprofiten per traslladar fiscalment les societats i "continuen treballant a França tranquil·lament sense cap problema però les accions d'aquests negocis les posen a mans de societats andorranes, ampliant capital d'una societat andorrana. Aportant les accions de fora. D'aquesta manera els dividends els paguen aquí i no els paguen allà".

Sense solució a la vista en matèria d'habitatge

És pessimista pel que fa a la problemàtica de l'habitatge perquè també es produeix als països de l'entorn i es mantindrà si continua el creixement. I l'alternativa: la frenada econòmica, tampoc la veu positiva. "El meu sentiment és que això no s'arregla. Tu em dius què passa dins de 4 anys? Al ritme que anem jo no veig que es pugui arreglar. És impossible. Si anem creixent a 4.000 persones l'any això no ho arreglem de cap manera. Si comencem a afluixar, com afluixem?".

Respecte a l'afer de la padrina que ha denunciat que el propietari del seu pis, el creador de contingut espanyol The Grefg, la vol desnonar, s'ha mostrat crític. Qualifica la conducta d'aquest empresari de poc ètica i lamenta que no hagi complert les obligacions com a propietari.

Recupereu aquí l'entrevista a Joan Carles Rodríguez Miñana:

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

El nou centre de salut mental obrirà a la tardor Inscripcions obertes a la rua de Carnestoltes d'Andorra la Vella i Escaldes