Els fisioterapeutes demanen suport al Govern en la negociació del conveni amb la CASS

www.andorradifusio.ad

Els fisioterapeutes volen la presència de l'executiu en les converses i negociacions del seu conveni amb la CASS. Així ho va demanar la nova junta del col·legi que té com a degana Meritxell Agromayor.

El col·legi que té nova degana Meritxell Agromayor i nou vicedegà Javier Jiménez va mantenir aquest dimarts una trobada al ministeri de Salut en què van demanar que aquest estigui present en les trobades amb la CASS, on es negocia el conveni que regula la professió en la sanitat pública, ha explicat la degana del Col·legi de Fisioterapeutes.

Un dels objectius aconseguits és que la CASS accepti que els metges de capçalera també puguin receptar sessions de fisioteràpia. Les tarifes van patir una rebaixa del 10% l'any 2009, quan ja portaven molts anys amb els preus congelats. Segons Agromayor, la fisioteràpia no gasta molt diner públic.

Limitar el nombre de sessions que paga la CASS aniria, segons Agromayor, en contra dels valors de qualitat i tracte personalitzat i just que persegueixen.

El nou equip també té a l'agenda la llei de les professions sanitàries, que l'anterior equip va deixar molt encarrilada. També vol aconseguir més formació de qualitat per als col·legiats.

I quant a la pandèmia de la Covid-19 i en sintonia a posar en valor la seva professió, esperen que se'ls tingui en compte perquè són uns professionals que poden aportar molt en aquesta crisi.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

Els bars avisen que si les mesures s'allarguen més de quinze dies s'hauran de plantejar tancar El V Cicle de Cambra Romànica començarà a final d'octubre i estrenarà una obra basada en poemes de Josep Dallerès