El francès, un dels principals esculls dels estudiants a l'hora d'estudiar a França

www.andorradifusio.ad

No tenir un bon coneixement de francès frena molts joves a l'hora d'estudiar a França. De fet, per aquest motiu bona part del 80% d'estudiants acaba escollint universitats i centres espanyols, un fet que es vol capgirar amb el Saló dels estudis a França que acull aquest dimarts el Centre de congressos de la capital.

Aquest dimarts alumnes i pares dels diferents sistemes educatius estan convidats a conèixer l'oferta formativa que hi ha a França. Al Centre de Congressos s'hi ha reunit l'oferta d'una vintena de centres, alguns de gran referència. La primera consellera de l'ambaixada de França, Amélie Mas, esmenta alguns d'ells. "Hi ha l'INSPÉ per ser professor de Tolosa de Llenguadoc, l'INSPA de ciències aplicades de Lió, TBS de comerç i molts Liceus".

També centres andorrans que ofereixen fer estades i pràctiques fora. La tècnica de comunicació de la Universitat d'Andorra, Marta Tort, afirma que ells ja ho fan. "Els estudiants poden fer un semestres de mobilitat a l'estranger i els estudiants d'infermeria poden fer pràctiques al sud de França".

Si els preguntem als protagonistes, n'hi ha que ho tenen molt clar. A una estudiant enquestada li crida l'atenció estudis com de comptabilitat i que ha vist diverses universitats a Tolosa de Llenguadoc.

Tanmateix es troben situacions de tota mena. És el cas d'un jove que ha d'estar treballant en diverses feines perquè ha d'ajudar a casa i considera que "no és el millor moment per marxar". 

També per a les dificultats econòmiques hi ha beques i ajudes de tot tipus. El director de la vida d'estudiant i del Campus Tolosa Occitània, Florian Prussak, manifesta que hi ha "més de 420.000 allotjaments a tot França. A més per a aquells que necessiten un treball se l'ajuda".

Això sí, l'idioma per a molts és una complicació. Fins a les sis de la tarda hi ha temps per visitar el saló, que ha organitzat l'ambaixada de França amb el ministeri d'Ensenyament Superior. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Nil Forcada 

 

Comparteix:

Sant Julià construirà pisos tutelats per a persones més grans de 65 anys La zona dels Vilars tindrà recollida de residus porta a porta