Sant Julià construirà pisos tutelats per a persones més grans de 65 anys

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià en bloc, el Govern i privats s'han aliat per a la construcció de pisos tutelats per a més grans de 65 anys amb un cert grau d'autonomia. 

Un projecte publico-privat valorat en uns 10 milions d'euros. Seran estudis entre 40 i 50 metres quadrats amb serveis comunitaris, com el menjador. El projecte es construirà en uns terrenys d'uns mil metres quadrats on es podran construir 7.000 metres quadrats d'edifici. La Creu Roja en faria la gestió sanitària i Bomosa, l'empresarial. Es tracta d'un projecte d'interès nacional i és un model que encara no existeix al país.

La voluntat és potenciar l'envelliment digne, com ha esmentat aquest dimarts al matí el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. "És un servei que no existeix al país i que és necessari. Més enllà de necessari, que penso que és la part important, al final és el que l'usuari necessita per millorar-los-hi el final de la seva vida. Entenem que és un projecte d'interès nacional."

D'altra banda, el conseller de la minoria al comú de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, ha assegurat que d'aquest projecte en pot sortir "un canvi de consciència i un nou model d'acompanyament a les persones grans i d'envelliment més digne també".

Dijous sortirà el concurs d'idees al BOPA en el qual s'ha d'acabar de delimitar el projecte, però en l'estudi previ preveu que se'n podrien beneficiar uns setanta padrins.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

La decisió d'incloure les Festes de l'os del Pirineu com a patrimoni cultural de la Unesco, aquest dimarts El francès, un dels principals esculls dels estudiants a l'hora d'estudiar a França