ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Francesc Puigpelat guanya el Premi Fiter i Rossell disputat entre més de trenta autors

www.andorradifusio.ad

Francesc Puigpelat, guanyador del Premi Fiter i Rossell, que s'ha disputat entre més de trenta autors. Se l'enduu per la seva novel·la 'Abril'. 'Dones de Flors i Herbes' d'Agustí Franch s'ha endut el premi de Teatre i 'Un samurai contra Teseu' de Nil Forcada, el premi d'Assaig Literari d'Andorra, que s'ha aconseguit recuperar en aquesta 44a Nit Literària.

Abril de l'escriptor i periodista Francesc Puigpelat s'ha endut el premi Fiter i Rossell de Novel·la dotat amb 10.000 euros. Enguany, competien una trentena d'autors en aquesta categoria. El premiat, també guanyador d'un premi Carlemany, l'any passat es va endur el premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la curta amb 'L'altra guerra'.

Francesc Puigpelat, guanyador del Premi Fiter i Rossell de Novel·la 2022, ha explicat que "tracta de la dona d'un artista contemporani que és molt estrany, i la novel·la comença amb la mort d'aquest". També ha detallat que el premi és un prestigi.

'Puix que Déu us ha posada en el nostre territori – El cant dels goigs a les Valls d'Andorra' d'Ester Llop s'ha endut l'accèssit del premi Principat d'Andorra d'investigació històrica, amb 3.000 euros de recompensa.

En teatre, Agustí Franch torna a guanyar el premi 50è aniversari Crèdit Andorrà, després d'haver-se'l endut el 2015 amb 'El fred que crema'. En aquesta ocasió, el guió guardonat ha estat 'Dones de flors i Herbes'. Ara caldrà veure, si també acaba arribant al cinema. Així i tot, Agustí Franch, guanyador del Premi Teatre 50è aniversari Crèdit Andorrà, ha detallat que aquesta obra no és tan cinematogràfica com per arribar al cinema.

Aquesta edició ha recuperat el premi Assaig Literari d'Andorra. Hi han participat prop d'una vintena d'autors, seleccionant-se guanyador el company Nil Forcada amb 'Un samurai contra Teseu'. Així ho ha explicat el guanyador del Premi Assaig Literari d'Andorra, Nil Forcada: "L'assaig és una anàlisi amb certa profunditat d'un llibre andorrà "Vertigen" i posa en valor la importància de l'obra".

Aquesta 44a Nit Literària, que organitza el Cercle de les Arts i les Lletres, ha comptat amb molta més participació que en edicions anteriors. S'han presentat un centenar d'obres i s'han entregat 9 premis en total.

Joaquim Brustenga s'ha endut el Premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta amb 'La persecució'; Jesús Pacheco, el Premi Sant Carles Borromeu de Contes i Narracions amb 'Més formigues que paradís', i Àngel Fabregat, el Premi Grandalla de Poesia Crèdit Andorrà amb 'L'urpa del temps'.

L'accèssit del Premi Juli Verne de Ciència-Ficció i Fantasia ha estat per 'Contes que comencen al cel, recorren muntanyes i acaben capbussant-se al mar' de Lucia Muñoz.

Alba Doral i Adrià Esteban s'han repartit un dels dos premis Lauredià de Periodisme pels seus articles "Fins a saber-lo de memoria" i "Cosetes de mascle alfa" publicats al diari BonDia en el cas de la primera autora; i "El penúltim servei d´El Cresper" i "Herois? Som uns pringats", apareguts al Diari d'Andorra en el cas del segon.

Informa: Judith Sáez
Imatges: David Moreno

Comparteix: