ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

'Fred' es comença a rodar en quatre mesos amb Aida Folch, Roger Casamajor i Pedro Casablanch

www.andorradifusio.ad

En quatre mesos l'equip de la pel·lícula "Fred" vol començar el rodatge a Andorra. Amb els 100.000 euros de l'ajuda a la producció cinematogràfica la productora andorrana Red Nose creix un terç de la seva aportació al projecte.

La Sara i l'Antoni fan el salt al setè art per explicar una història que podria ser la de moltes famílies que durant la Segona Guerra Mundial van acollir refugiats per humanitat enfrontant-se al perill de ser perseguits per la Gestapo.

Agustí Franch, director de la productora Red Nose, impulsora del projecte, preveu "sis setmanes de rodatge entre interiors i exteriors". En principi, diu, "serà tot a Andorra" i s'enregistrarà "una petita escena abans que nevi perquè és un flashback".

L'equip es vol instal·lar a Andorra cap al febrer de l'any vinent per a un rodatge intensiu que inclourà diversos interiors en museus i paratges d'Ordino i Pal. El guió també preveu reproduir el passatge del Palanques en què la Gestapo persegueix un grup d'andorrans que va ajudar uns polonesos en les cadenes d'evasió.

Entre els actors confirmats hi ha Aida Folch (Sara), Roger Casamajor (Antoni) i Pedro Casablanch, i es parla de Jordi Sánchez com a possible incorporació. Isak Fèrriz, que en el clip preparatori de la pel·lícula feia d'agent de les SS, no podrà formar part de la pel·lícula per qüestions d'agenda.

L'equip que es troba en fase de preproducció busca en aquest i altres papers una dosi de realisme. Franch explica que estan buscant un actor alemany pel paper que interpretava Férriz al tràiler, i també actors polonesos.

Els 100.000 euros de l'ajut a la producció cinematogràfica representa un terç del pressupost de Red Nose que se sumarà a la de Films d'Orient que assumeix un 70% de la inversió i que aporta els grans inversors. Agustí Franch remarca que "som incapaços d'aixecar el que costa fer la producció d'un llargmetratge sense anar a buscar diners a altres llocs". La subvenció és un petit pas per al sector però de gran ajuda per la producció de "Fred".

Ve el fred i amb ell una nova oportunitat de situar Andorra al mapa de la producció cinematogràfica que si tot va bé serà realitat d'aquí a un any.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA
Imatges cedides: Red Nose
Locució: Joel Romero

Comparteix:

3.231.220.225