ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

En funcionament la primera instal·lació completa de plaques solars per a l'autoconsum en un habitatge

www.andorradifusio.ad

Des de fa un mes funciona la primera instal·lació fotovoltaica d'autoconsum d'Andorra. És d'un privat que viu a Escaldes-Engordany. El Govern i FEDA esperen que més habitatges individuals i comunitats de propietaris segueixin l'exemple.

Turi Mora va decidir canviar la instal·lació energètica de la seva llar per diversos motius, entre els quals els ajuts del Govern.

Un dels avantatges de la seva elecció, una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum, és que aquesta infraestructura podrà durar força temps. "Produeix electricitat durant almenys trenta anys llargs gratuïtament; per tant, és una instal·lació interessant de fer i ecològicament molt sostenible", assegura l'enginyer Jordi Llovera.

Mora, per la seva banda, espera l'hivern per conèixer el rendiment i l'estalvi real. "Vam fer uns models de negoci i sortia una amortització de sis o set anys de tota la inversió", detalla. "En funció del teu potencial (d'energia solar) pot ser més o menys interessant equipar-te amb plaques fotovoltaiques", explica la ministra Sílvia Calvó, que, a més, anuncia que el web de Medi Ambient té una eina per comprovar quin és aquest potencial al teu habitatge.

L'objectiu del Govern és que la iniciativa tingui molts més adeptes i que cada cop hi hagi més gent que pugui produir l'energia que consumeix.

Informa: P.Moliné-J.A.Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà
Locució: Pere Moliné

 

Comparteix:

3.235.75.174