ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Fundació ONCA programa una temporada a l'andorrana

www.andorradifusio.ad

Les danses tradicionals del país tindran la seva versió clàssica gràcies al treball d'Albert Gumí i la Fundació ONCA. El resultat es podrà veure per la diada de la Constitució. A més, dins la temporada que s'ha presentat aquest dilluns, destaca un concert amb d'Hysterofunk en l'any que la JONCA en fa vint i la banda, 25.

El 14 de març serà una data per emmarcar dins la trajectòria de l'ONCA perquè des de Daniel Areny a Lluís Cartes s'han recopilat una quinzena de cançons tradicionals per convertir-les en repertori clàssic com van fer Bela Bartok o Zoltan Kodaly en el seu moment amb les músiques d'Hongria i Romania. A més l'artífex, Albert Gumí, ha creat la Dansa de Canillo, ja que era l'única parròquia de la qual no s'ha trobat peça.

El concert, avança Gumí, començarà "amb una peça de Daniel Areny, un dels nostres músics més veterans, que havia fet un ball de gegants amb una música de Lluís Cartes, que també ha fet música tradicional com la Gresca d'Encamp". Al mig, afegeix, "hi haurà suites de danses i cançons interpretades per la soprano Jonaina Salvador".

Es farà la col·laboració amb el Sax Fest, pel Concert de Primavera s'ha preparat una experiència escènica i pel dels jardins de la Casa la Vall s'ha encarregat el repte a Joel Bardolet de fer un concert amb les millors serenates de la història.

A l'estiu tornarà l'ON-CARRER. A la tornada es prepara un aniversari molt especial, els vint anys de la JONCA i els 25 d'Hyseteriofunk, que ho celebraran plegats amb músics de l'ONCA.Gumí creu que "la música experimental del grup amb les cordes serà espectacular i molt formatiu pels joves del país".

La Fundació ONCA deixa de banda el cicle del Petit Palau i enceta una temporada invertint en el país i buscant sinergies amb les arts escèniques i músics del panorama nacional amb un projecte educatiu i uns tallers que es donaran a conèixer conforme l'estat de la pandèmia.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: RTVA

Comparteix:

3.235.108.188