La Fundació Privada Tutelar rebrà de l'Estat 350.000 euros el 2021 i retira el concepte de tutela pel d'acompanyament

www.andorradifusio.ad

El Govern ha signat un nou conveni amb la Fundació Privada Tutelar que estableix una aportació 150.000 euros superior a l'anterior i que inclou la creació d'un grup de treball tècnic format per professionals de l'administració i la fundació. També fixa retirar el concepte de 'tutela', d'acord amb les Nacions Unides.

La Fundació Privada Tutelar disposarà d'una aportació de 351.000 euros per part de l'executiu amb l'objectiu de cobrir el funcionament, els suports i els programes d'atenció que desenvoluparà el 2021. Així ho determina el conveni signat aquest dimarts, que també estableix la creació d'un grup de treball tècnic format per professionals del ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut; de Justícia i Interior, i de la fundació que s'encarregarà de fer un seguiment de les actuacions tècniques dels serveis i els programes per resoldre possibles disfuncions i fer propostes de millora.

L'acord també elimina el concepte de 'tutela' a partir de l'aplicació del conveni sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides. Així, es determina reservar el terme a menors tutelats per l'Estat i l'actualització concreta utilitzar el d'acompanyament. Actualment, la fundació atén 46 persones.

El percentatge de finançament per part de l'administració suposa el 80% del total de la fundació, que es complementa amb altres partides, per exemple, per part dels comuns.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Nadal creu que la voluntat de mantenir la itinerància no complicarà les negociacions per a l'acord d'associació La botiga solidària de la Creu Roja, primer projecte beneficiat pel recapte solidari amb la col·laboració d'Andorra Telecom