El Govern reconeix que l'enquesta d'Estadística no reflecteix el moment actual de l'habitatge i anuncia un estudi del preu real

www.andorradifusio.ad

El ministre d'Economia reconeix que l'enquesta de pressupostos familiars no serveix per parlar del preu de l'habitatge de lloguer i anuncia que ja estan treballant amb l'AGIA i el departament d'Estadística per elaborar un estudi sobre el preu de mercat actual.

L'enquesta de pressupostos familiars fixa el preu mensual mitjà del lloguer en 601 euros, una xifra que no concorda amb la realitat del mercat, com ha acceptat Jordi Gallardo. Per aquest motiu, el ministre d'Economia ha explicat que la metodologia de l'enquesta no canviarà, però sí que parlaran en altres termes en el futur per evitar confusions.

També ha anunciat que han començat a treballar en un estudi sobre el preu per metre quadrat dels habitatges de lloguer que especificarà el cost per parròquies i zones. L'AGIA és qui hi aportarà més dades i col·laborarà amb el departament d'Estadística.

D'altra banda, Gallardo s'ha mostrat preocupat pel pes que té l'habitatge i les necessitats bàsiques en el pressupost familiar. "La renda disponible de les famílies, sobretot per activitats d'oci, cada vegada és més reduïda. Això és una mala notícia per al consum, sobretot per al sector comercial i les empreses d'oci. Això és un reflex del moment econòmic que tenim, en el qual hi ha un esforç important de les famílies en conceptes com els de l'habitatge, que és una realitat palpable", ha explica el ministre d'Economia.

Segons l'enquesta, la despesa familiar mitjana per llar és de 3.144 euros mensuals i el 63% es destina a l'habitatge, l'alimentació i el transport.

Informa: Ester Pons
Imatges: Ruben Calvo

Comparteix:

Chato posa el càrrec a disposició del Govern pel cas Cautxú però Gallardo el reafirma en el càrrec La pluja impedeix acabar el concert d'Els pescadors de l'Escala al Ritmes