El Govern demana als temporers que accelerin el retorn i els ofereix assessorament

www.andorradifusio.ad

La situació dels temporers s'estudiarà cas per cas i l'executiu ha habilitat diferents canals de comunicació per ajudar-los a tornar a casa. En la compareixença d'avui el ministre portaveu ha dit que s'ha fet un pas més en la reducció de la mobilitat interna que ha baixat un 78% i un 90% a les fronteres. També ha avançat solucions per a aquelles famílies beneficiàries de les beques menjador.

El Govern ha engegat una nova iniciativa per ajudar els temporers bloquejats a Andorra per la situació de la Covid-19. Al web del Govern ha habilitat un espai on els afectats podran deixar les seves dades, situació i contacte perquè l'executiu els estudiï. També s'ha habilitat un xat a través de Facebook. La voluntat és que aquestes persones puguin tornar als seus països d'origen com abans millor. El ministre portaveu, Eric Jover, els demana que "a part de seguir les recomanacions pròpies de la convivència associades al coronavirus, en la mesura possible activin com abans millor el retorn al seu país". Recorda que "vistes les dificultats creixents en mobilitat internacional, creiem que quan abans efectui el seu retorn, més capacitat tindrà i més possibilitats hi hauran que pugui efectuar el retorn sense dificultats afegides".

Es transferiran les beques menjador a les famílies que ho necessiten

També i després de tancar un acord amb les associacions de mares i pares d'alumnes dels tres sistemes educatius s'ha acordat abonar els diners dels menjadors escolars a aquelles persones beneficiàries d'una beca menjador i que en la situació actual es troben en dificultat.

S'endurirà la lluita contra els incívics

Eric Jover també ha puntualitzat que les sancions econòmiques per una vulneració de la llei de salut pública poden anar de 1.000 a 20.000 euros. Ha valorat l'esforç que estan fent els ciutadans respecte de les mesures que es demanen i no descarta anar més enllà en els casos de persones que no compleixin ni respectin la importància de les mesures. Ha subscrit les paraules del ministre de Salut, Joan Martínez: "Deixem de fer ximpleries". Tot advertint que "després de les recomanacions s'ha de passar al pas següent" i que s'anirà endurint la presència i accions de la policia "associades a comportaments que són completament incívics".

Minva la mobilitat

Quant a mobilitat ha dit que aquest dijous, la interna s'ha reduït un 78%, i a les fronteres pels volts d'un 90%. Una dada que valora de manera molt positiva i demostra la presa de consciència de la ciutadania, a qui anima a seguir en aquesta línia.

Torna a veure la roda de premsa del Govern d'aquest dijous al migdia per actualitzar la situació de la pandèmia:

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

Com treure's els guants del supermercat correctament per evitar contagis S'habilita un hotel per contenir el focus de la Covid-19 al Cedre