El Govern destinarà 19 milions d'euros per comprar i llogar pisos buits i posar-los al mercat a preu assequible

www.andorradifusio.ad

Per mitigar la problemàtica de l'habitatge, el Govern ha engegat un projecte de llei d'actuacions urgents. Inclou, d'entrada, una partida de 19 milions d'euros per comprar i llogar edificis sencers i rellogar pisos a bon preu. Ho gestionaria l'Institut de l'habitatge.

El Govern vol donar més impuls a les polítiques d'habitatge i ha previst dos projectes per mirar d'alleugerir la problemàtica dels lloguers. La intenció és comprar habitatges buits i llogar edificis sencers per posar en el mercat de lloguer pisos a preu assequible. En total hi destinarà 19 milions d'euros, 11 a la compra. 

Pel que fa als altres vuit milions, el ministre portaveu, Eric Jover, ha indicat que aquests permetrien arribar a bloquejar uns 130 habitatges per destinar-los al lloguer a preu assequible. 

Una vegada es disposi dels pisos, la gestió aniria a càrrec de l'Institut de l'habitatge, tot i que s'ha d'acabar de perfilar com es faria. Eric Jover també ha avançat que es preveu destinar 16,2 milions d'euros per fer front a la segona fase dels habitatges de la Borda Nova, que permetran construir 44 pisos a preu assequible. Per a la primera fase, ja licitada, s'hi han destinat 1,8 milions.

Roda de premsa complea amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Sergi Cano 
Imatges: Kevin RIbeiro

Comparteix:

 Encamp rebaixa al mínim el preu de l'abocador del Maià L'exconsellera general demòcrata Meritxell Mateu creu que la causa és "un muntatge"