ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern entra a tràmit el projecte de llei de l'FMI i el conveni per a l'adhesió

www.andorradifusio.ad

El Govern ha entrat a tràmit al Consell General el projecte de llei del Fons Monetari Internacional i el conveni per a l'adhesió. Entre altres coses facilita al ministeri de Finances que concerti les operacions econòmiques necessàries per formalitzar la quota d'afiliació.

El Consell General ha admès a tràmit la llei d'adhesió al Fons Monetari Internacional i el conveni amb aquesta institució. Tots dos entrarien en vigor quan es ratifiqui l'acord amb l'FMI.

El text legal que ha de regular aquesta participació té només set articles. Fonamentalment autoritza el Govern a fer ús dels instruments financers necessaris per satisfer la quota establerta per entrar a l'organisme. També es permet al Govern expedir qualsevol document de promesa de pagament en forma d'aval no negociable, sense interès, que sigui necessari o convenient pel que fa a l'afiliació d'Andorra a l'FMI.

En l'exposició de motius del conveni, s'assegura que, fins ara, l'únic organisme amb caràcter econòmic en el qual Andorra és present és l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual. El Principat participa en l'Organització Mundial del Comerç però només com a observador. Andorra també està sotmesa a les avaluacions de l'OCDE i del Moneyval, comitè d'experts del Consell d'Europa que avalua les mesures contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.235.107.209