El govern espanyol confirma la mobilitat entre Andorra i Espanya

www.andorradifusio.ad

Canvis en la mobilitat amb Espanya. El govern de l'Estat veí dona el vistiplau als desplaçaments de residents a territori espanyol sense justificar-ne el motiu, però sempre seguint les restriccions sanitàries establertes en el lloc de destí que marca cada comunitat autònoma. De la mateixa manera, els ciutadans espanyols podran desplaçar-se a Andorra. El canvi de la interpretació de la norma que regula la mobilitat internacional ha motivat el restabliment de la normalitat de la mobilitat a la frontera del riu Runer.

El govern espanyol autoritza el desplaçament de qualsevol habitant de l'Estat veí a Andorra i que els residents del Principat puguin visitar qualsevol indret d'Espanya.

Així ho ha afirmat el ministre portaveu, Eric Jover, assegurant que les autoritats espanyoles han informat d'un canvi en la interpretació de la norma que regula la mobilitat internacional. El Govern ja ha comunicat a la Generalitat aquesta modificació interpretativa. Amb tot, ha remarcat que "no es pot circular de manera inconnexa", sinó que "hem de tenir clara la destinació"

Eric Jover ha detallat que totes les persones que es desplacin han de complir estrictament les restriccions sanitàries que hi hagi vigents a la localitat de destinació. A més, ha demanat precaució en els desplaçaments per la crisi sanitària, a més de reconèixer que la situació és canviant. Ha afegit que cal estar atents a l'evolució epidemiològica i als canvis que es puguin establir.

Roda de premsa completa del Govern amb l'actualització sanitària i posterior al Consell de Ministres:

Informa: Redacció
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

Andorra supera els 12.000 casos per la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia Un esquiador pateix un accident greu al Tarter