El Govern fa marxa enrere i permetrà als metges referents renovar les sessions de fisioteràpia i demanar proves diagnòstiques

www.andorradifusio.ad

Demanar hora a un metge de referència és més fàcil que no pas amb un especialista. És per això que referents i fisioterapeutes celebren que Govern hagi tirat enrere l'obligació d'anar a l'especialista per allargar les sessions de físio. Segons el ministre portaveu, aquest és un exemple de com el reglament ha de ser un element dinàmic.

Metges de referència i fisioterapeutes estan satisfets per la modificació de la cartera de serveis i productes de salut que s'anuncia després d'un període de reflexió i negociacions amb el Govern.

Finalment s'estableix que el metge de referència podrà prescriure les renovacions de les sessions de fisioteràpia. D'aquesta manera, professionals dels diferents col·lectius celebren que s'agilitin els tràmits per al pacient, ja que es tarda més a tenir hora amb un especialista que no pas amb un metge de capçalera. 

De la mateixa manera, tot i que sense especificar, aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que a partir d'ara també podran demanar proves diagnòstiques que fins ara no preveia al text. 

Un altre dels anuncis és que es modifica i simplifica la prescripció i realització de proves diagnòstiques per part de diferents especialistes, per exemple una artereografia cerebral, una biòpsia o ecografia obstetrícia

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Eric Jover ha dit que s'entén que el reglament de la cartera de serveis de la CASS ha de ser un element dinàmic així que es preveu que es puguin fer altres modificacions conforme evolucioni el sector mèdic i assistencial i el diàleg amb els professionals. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA 

Comparteix:

Entre 200 i 600 euros pels pisos socials de Casa Aristot Mora La gatera està al límit d'ocupació i demana donatius per mantenir els animals