El Govern proposa un increment gradual dels salaris que comenci en el 7%

www.andorradifusio.ad

El Govern tira pel dret amb els salaris i proposa una pujada gradual que comenci amb el 7% per al salari mínim. Ara, patronal i sindicats tenen una setmana per dir-hi la seva i arribar a un acord conjunt. 

Vist que patronal i sindicats no van arribar ahir a un acord per la pujada de salaris, el Govern ha tirat pel dret i ha presentat la seva proposta d'increment gradual per al sector privat. Els més beneficiats, qui menys cobren. El salari mínim pujarà un 7% i després, per cada 200 euros, el percentatge s'anirà reduint mig punt. Un exemple. Qui cobri entre 1.200 i 1.400, tindrà una pujada del 7%. Entre 1.400 i 1.600, un 6,5%, fins a 1.800€, un 6%, i així fins a arribar a 3.800 euros, amb un increment mínim del 0,5%. Ara, sindicats i patronal tenen una setmana per acceptar-la o intentar apropar posicions d'acord amb això.

Així ho afirma el ministre portaveu, Eric Jover: "Si veiem que hi ha hagut aproximacions i que hi ha possibilitats d'arribar a un acord, crec que podem sacrificar alguns dies més, per prioritzar aquest acord social". No obstant això, també detalla que si les posicions són oposades "no val la pena esperar".

L'altra variant: l'increment dels lloguers. El percentatge encara està per determinar i dependrà de l'acord que es prengui en el Consell econòmic i social. 

Jover explica que en funció de l'acord podran matisar el document de treball intern del Govern.

Tot plegat, s'ha de decidir aviat perquè l'objectiu és que passi a tràmit parlamentari abans de final d'any.

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Cristina Fidalgo

Comparteix:

Víctor Küppers assegura que l'actitud és clau per superar esculls La minoria d'Ordino es recolza en els arguments d'especialistes per justificar la seva oposició al projecte de Grifols