ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern recomana als treballadors accions d'estalvi energètic mentre ultima un paquet de mesures més ampli

www.andorradifusio.ad

La temperatura a les dependències de l'administració general no podrà ser inferior als 24 graus a l'estiu. També es recomana imprimir els documents només si és imprescindible. Són algunes de les recomanacions que recorda el Govern mentre treballa en més mesures d'estalvi energètic.

L'executiu ha enviat als treballadors unes recomanacions d'estalvi energètic que inclouen el control de la temperatura a les dependències. Es vol evitar que sigui inferior a 24 graus durant els mesos de calor, i que superi els 21 graus durant els de fred.

Excepcionalment, aquests límits es poden modificar per causes justificades en els centres sanitaris i altres que necessiten operar en temperatures específiques.

També s'aconsella tancar les finestres quan la calefacció o l'aire condicionat es trobin en funcionament i apagar els llums quan l'oficina estigui buida. Pel que fa a la impressió de documents, es suggereix fer-ho només si és imprescindible. També es demana eliminar els salvapantalles, ja que l'únic que estalvia energia és el que deixa la pantalla en negre.

Apagar els ordinadors al final de la jornada i anar buidant la bústia de correu electrònic són altres de les mesures que es recullen en el document, així com desconnectar els carregadors de mòbil i altres aparells electrònics un cop els dispositius estiguin carregats.

En línies generals, es demana que s'utilitzin les escales en comptes de l'ascensor. S'argumenta que, de passada, així es trigarà menys temps i es farà salut.

El Govern també aconsella anar a la feina amb transport públic i si s'utilitza el cotxe privat, fer-ho acompanyat.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: