Més reclamacions per comissions bancàries abusives

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Consumidors i Usuaris troba que les comissions bancàries semblen cada cop més abusives. Tenen més reclamacions i destaquen que el fet que s'estigui passant de 5 a 3 bancs no ajuda els usuaris. I és que cada vegada hi ha menys competència entre les entitats financeres.

La memòria de l'Autoritat Financera constata que al voltant de la meitat de les reclamacions el 2021 van ser per les comissions bancàries i el president de l'ACU, Lluís Ferreira, també ha notat un increment. Creu que s'estan tornant més abusives. "Les reclamacions van en augment, tenim força consultes sobretot perquè per un petit descobert cobren una part fixa més un percentatge sobre l'import del descobert", explica.

Assegura que el procés de concentració bancària ha perjudicat en aquest sentit. Argumenta que "fins ara teníem cinc bancs que competien entre ells per cobrar menys comissions o que fossin més assequibles, i això es veu minvat". Vol creure "que no hi ha preus pactats", però constata que les comissions "s'assimilen cada cop més".

Per Ferreira, l'Autoritat Financera hauria de tenir una postura més combativa respecte aquestes pràctiques i els consumidors ser més conscients dels seus drets.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

El Govern recomana als treballadors accions d'estalvi energètic mentre ultima un paquet de mesures més ampli Preocupació de les botigues d'esquí i de moda per l'augment de preus i l'arribada dels productes d'hivern