ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern revocarà l'adjudicació de les armilles per a la policia

www.andorradifusio.ad

El Govern incoarà un expedient administratiu per revocar l'adjudicació per contractar equipaments de seguretat per a la policia. Es tracta de l'anomenat cas de les armilles, en què primer es va constatar que el titular de l'empresa adjudicatària era familiar directe d'un membre de la policia, fet que va crear una situació d'incompatibilitat.

L'expedient informatiu sobre l'anomenat cas de les armilles ha dictaminat que l'empresa adjudicatària no es trobava legimitada. Ara la part afectada podrà presentar al·legacions i el Govern haurà de prendre la decisió definitiva sobre l'afer. El ministre d'Interior i Justícia, Xavier Espot, ha afirmat que hi ha indicis per pensar que el propietari real de l'empresa era en aquell moment funcionari de l'administració, i per tant, no podia concursar.

El cas va provocar que es cessés el cap del GIPA, Xavier Surana, que posteriorment va decidir jubilar-se de la policia. Posteriorment la junta directiva del SIPA, del qual Surana era el president, va presentar la dimissió. Per altra banda, el ministre d'Interior ha afirmat que s'ha fet el possible perquè no es torni a repetir a l'edifici de policia un cas com el de les escoltes il·legals que hi va haver entre el 2009 i el 2010 i que han provocat el cessament del director i el director adjunt del servei d'ordre.

Informa: Pere Moliné    Locució: Anna Pifarré

Comparteix: