ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern treballa amb l'AGIA un model de contracte de lloguer per al futur registre de l'institut de l'habitatge

www.andorradifusio.ad

El ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut està treballant la plantilla d'un contracte de lloguer unificat i homologat per a totes les parts. La intenció és obtenir una informació clara del mercat de l'habitatge de lloguer.

Per tal de tenir una radiografia concreta i realista del mercat de lloguer, el futur institut de l'habitatge preveu la creació d'un registre de contractes de lloguer. Per tenir les dades, el ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut treballa en la redacció d'un contracte de lloguer tipus, juntament amb l'AGIA. "Calia disposar d'un document unificat i homologat per totes les parts. Tenim un petit esborrany sobre la taula", avança el ministre Víctor Filloy, tot insistint que s'haurà de continuar treballant el model.

Davant la comissió legislativa d'Afers Socials i Igualtat, el ministre també ha explicat que a principi d'any es reunirà amb la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat per donar un tomb reglamentari i aclarir les condicions amb les quals una persona pot accedir a aquesta figura. 

Filloy també s'ha compromès a reforçar en tots els aspectes el servei d'atenció domiciliària. Diu que està molt ben valorat pels usuaris i que encara hi ha marge de millora i que "el tracte a domicili ha de ser una qüestió prioritària".

Des d'aquest ministeri també s'està treballant en la història social, una eina informàtica similar a la de la història sanitària, perquè la informació estigui a l'abast de tots els professionals. L'objectiu és harmonitzar els criteris de la gestió de les prestacions i, alhora, ajudar a reduir la cronicitat, que és una altra dels deures que s'ha marcat Afers Socials.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix: