ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern treballa en una aplicació de la Covid-19 compatible amb les d'Espanya i França

www.andorradifusio.ad

El Govern vol dissenyar un model d'aplicació mòbil per detectar nous casos de coronavirus al màxim compatible possible amb el d'Espanya i França. Es continua treballant en la implantació d'aquesta eina que pot començar a funcionar a partir de la tardor. Pel que fa a les dades sanitàries, a hores d'ara no hi ha cap pacient a l'hospital i continua havent-hi quatre casos actius.

L'aplicació mòbil per detectar nous casos positius de coronavirus podria estar enllestit per aquesta tardor. Així ho ha assegurat el ministre de Salut en la reunió iberoamericana de ciència, tecnologia i innovació per fer front al coronavirus.

Martínez Benazet ha explicat que es continua treballant en la implantació d'un model que sigui al màxim compatible possible amb el que ja existeix als Estats veïns. Ha indicat que "els models van per contacte a través de bluetooth i anonimitzat". D'aquesta manera, diu, serà possible saber que s'ha estat en contacte amb un cas positiu de coronavirus, però no se sabrà exactament qui és.

Pel que fa al desenvolupament d'una vacuna efectiva, el ministre es mostra prudent i veu complicat poder disposar-ne aquest hivern. Sí que es mostra més optimista amb els tractaments. Assegura que ja s'estan aplicant diversos fàrmacs en alguns casos.

La capacitat de diagnòstic i la informació sobre la Covid-19 derivada del doble cribratge permetran que el possible rebrot tingui menys impacte. Martínez Benazet assegura que "estem preparant uns plans de contingència perquè no ens hàgim de confinar". Així, només s'hauran d'aïllar les persones malaltes, comenta, i amb un diagnòstic precoç.

A hores d'ara no hi ha cap pacient a l'hospital i continua havent-hi quatre persones amb la malaltia activa en procés de recuperació. Els treballadors i interns del centre penitenciari seran el següent col·lectiu que se sotmetrà a les proves TMA, després de les escoles, centres sociosanitaris i treballadors del Pas de la Casa.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

18.207.250.80